New York je veliko mesto, ki ponuja obiskovalcem in prebivalcem veliko. Tako se je bilo danes kar težko odločiti, kaj bi si pogledali, a na koncu je padla odločitev, da si ogledamo National Museum of Natural History, ki se nahaja blizu centralnega parka. Dva člana odprave se vendarle nista odpravila v muzej, saj je imel Jan na urniku tudi obisk ameriških sorodnikov.

Muzej je postregel z zanimivimi eksponati z različnih področij. Tako si je moč ogledati, kako se je razvijalo človekovo telo, števile zanimivosti o meteoritih in meteorjih in, kar je večini najbolj zanimivo, okostja dinozavrov v naravni velikosti. Ta so resnično zanimiva, sploh ker živali v takših velikostih v današnjem času ni mogoče videti. Ker je muzej ameriški, so seveda prisotne tudi živalske vrste, ki so ali so bile značilne za severno Ameriko.

Po obisku muzeja smo se odpravili na kosilo, nato pa na prijeten sprehod po centralnem parku. Kljub temu, da smo se prvič sprehajali po parku, nam je bilo večino parka kar nekako domačega. Hitro smo ugotovili, da je to verjetno posledica številnih filmov, ki so jih mojstri filmske industrije posneli v tem parku, med drugim enega izmed delov Sam doma (Home alone).

Iz parka smo izstopili pred slavnim hotelom Plaza, kjer se začne ulica, polna trgovin, med katerimi so tudi tiste, ki niso dosegljive našim žepom. Vendarle je naša nakupovalna žilica našla nekaj trgovin, kjer smo (glede na cene v Sloveniji) privarčevali kar nekaj evrov. Za popotovanje po trgovinah smo si lahko vzeli kar nekaj časa, saj smo si želeli ogledati nočni New York z ene bolj znanih stolpnic, in sicer Top of the Rock, ki jo je zgradil najbogatejši Zemljan vseh časov Rockefeller.

Tako smo se okrog desete ure zvečer odpravili na vrh stolpnice. Za vstopnico smo uporabili kar kupon iz skupka kart, ki smo jih kupili in se imenuje city pass. Razgled je bil pričakovano zelo lep, presentila pa nas je tudi zelo lepa notranjost stolpnice, večinoma narejna iz marmorja. Tako ni čudno, da stavbo obišče, po pripovedovanju varnostnega uslužbenca, 50.000 ljudi na dan.