Drugi dan v Washingtonu smo začeli malo bolj pozno kot ponavadi, zaradi tako imenovanega Jat Laga (utrujenost od leta). Nekaj urni primanjkljaj pa nam vseeno ni prikrajšal ogled lepega in zanimivega mesta. Ko smo se z nekaj muke izmuznili gostemu prometu zaradi nekakšnega protesta, ki se je odvijal po glavni ulici na Capitol Hill, smo končno prispeli do praznega parkirnega prostora. Vsepovsod po mestu so stali policaji in stražili mesto pred nepridipravi. Civilni nadzor so po 11. septembru še toliko bolj poudarili z različnimi načini.

Oglede zgodovinskih zgradb smo začeli z US Capitol, ki stoji v središču mesta Washington. Postavili smo se v vrsto za voden ogled, ki je bil z vsemi ostalimi ogledi zastonj, kar je bil za nas zelo pozitivno, če primerjamo cene ogledov v Sloveniji.

Najprej smo si ogledali kratek film, ki je predstavil ameriško zgodovino v 15 minutah. V predstavitvenem filmu smo slišali vse najbolj pomembne dogodke, kot na primer, da so preko zgodovine že večkrat podrli Capitol in da so ga z zavzemanjem novih držav večali zaradi primankljaja prostora za nove senatorje. Zaradi varnostnih razlogov si nismo smeli ogledat najnovejše dvorane, ogledali pa smo si notranjost kupole, ki je namenjena podelitvam večjih dosežkov in zadnjo slovo od umrlih veljakov, ki so tam izvajali službene dolžnosti. Naredili smo še krog okoli te mogočne zgradbe in nadaljevali pot po parku proti zahodu.

S parkom smo imeli nekoliko nesreče, saj so ga ta čas obnavljali. Zraven gradbišča smo se po vročem soncu sprehodili do Washington Monument, ki je tako visok, da je rezal oblake. Ta spomenik so postavili v čast Georgu Washingtonu. Postavljenih je še veliko spomenikov in spominov na različne vojne, na primer drugo svetovno vojno. Na koncu parka, ki se imenuje National Mall, stoji tudi gromozanski kip, ki je bil posvečen dosežkom 17. ameriškemu predsedniku Lincolnu, ki je preprečil, da bi ZDA razpadle na dva dela. Končna točka pa je bila Bela Hiša v kateri prebiva ameriški predsednik. Prostor okoli hiše je bil zelo varovan in obajala ga je visoka ograja, tako da smo jo lahko le malo videli v daljini.