Tudi tokrat smo prenočili v motelu Best Westeren, ki nas je ponovno pozitivno presenetil s kvaliteto, ki smo jo dobili za dokaj nizko ceno. Po jutranji kavici in dobremu raznolikemu zajtrku smo se podali proti 17-mile drive, 27 kilometrskem obvozu po zavarovanem obalnem področju.

Na tem lepem predelu so si zgradili hiše, vile ter rezidence mnogi bogataši in slavni. Cene tovrstnih nepremičnin so vrtoglavo visoke in kar hitro presežejo milijon dolarjev. Med stavbami so se razprostirali lepi urejeni parki, gozdovi in golf igrišča. Kar pa nas je še bolj presunilo, so bile peščene plaže, na katere so butali dvometrski valovi. Iz valov so se dvigale čeri, na katerih so se sončili tjulnji. Bilo jih je res veliko, poleg njih pa smo lahko opazili še obalne ptiče in veverice. Zanimivo je, da se prav vsi držijo zakona, ki prepoveduje hranjenje živali in tako ohranja naravni cikel razmnoževanja in selekcije.

Iz območja vil in narave smo se podali proti obalnemu mestecu Monterey. Tam smo si ogledali lepe obalne hiške ter prisidrane jadrnice in čolničke. Ker smo postali lačni, smo si privoščili obmorsko kosilo, ki je bilo izvrstno. Ob plačilu pa kaj kmalu začutili turistični aspekt mesteca, saj nas je dobrota kar dobro udarila po denarnici. Plačali smo v povprečju petnajst evrov, kar se nam je za trenutne cene zdelo dokaj veliko.

Po obedu smo se podali v Silicijevo dolino. Lepo pokrajino so kmalu zamenjale poslovne stavbe. Proti večeru smo prispeli do motela Camino Inn. Hitro smo spoznali, da v obalnem pasu (»Bay area« - Silicon valley) motele uporabljajo predvsem delavci. O poslovnežih ni bilo namreč ne duha ne sluha.

Zvečer smo se dobili z Martinom Soncom, razvijalcem Android aplikacij, ki se je preselil v silicijevo dolino in tu dela že pol leta. Predstavil nam je svoj pogled na Silicijevo dolino, ki si jih lahko preberete v nadaljevanju. Skupaj smo preživeli kar veliko časa ter si tudi ogledali center mesta Palo Alto. Izvedeli smo, da se podjetniki mrežijo predvsem zvečer na družabnih dogodkih. Martin nas je podučil tudi, da je trenutno tak naval na Silicijevo dolino, da je nastanitev izredno težko dobiti, mesečna najemnina za klasično 70m^2 veliko stanovanje pa stane $3500.