Dež in nizka oblacnost sta nas pospremila v nase prvo jutro v San Franciscu. Take vremenske razmere naj bi bile kar pogoste za mesto, ki slovi predvsem po dolgih strmih ulicah, tramvaju(cable car), zaporu Alcatraz ter do leta 1965 najdaljšem mostu Golden Gate.

Po daljšem spancu smo se z našim kombijem odpravili na ogled enega lepših mest v Californiji. Naša prva točka katero smo si ogledali je bil Pier 39, še ena od večjih znamenitosti tega mesta. Ta pomol je res prava paša za oči. Gre za zelo velik pomol, po večini grajen iz lesa z velikim številom lokalov, ter trgovin s spominki. Na koncu pomola so nas pozdravili morski levi, kateri poležavajo na številnih splavih ob pomolu. Iz te točke se prav tako odpira fantastičen pogled na znameniti most Golden Gate ter Alcatraz, katerega si bomo podrobneje ogledali jutri. Na začetku pomola je tudi Hard Rock Cafe, ki je kot nekak bar in glasbeni muzej hkrati. V njem so raztavljeni razni inštrumenti, obleke ter nekaj zlatih plošč nekaterih najbolj znanih glazbenikov. Najbolj nas je navdušil podpisan klobuk kralja popa Michaela Jacksona. Pot nas je nato vodila do Golden Gate-a, ki smo si ga ogledali še od bližje ter ga občudovali v vsej svoji mogočnosti. Debele jeklene vrvi ter mogočni betonski stebri ne morejo pustiti nikogar ravnodušnega, še posebej če pomislimo da je bil most zgrajen leta 1935. Kljub dežju smo se ustavili na različnih lokacijah ter občudovali in slikali most in San Francisco iz različnih perspektiv. Pot smo nato nadaljevali naprej proti zelo lepem zalivu, kjer je bilo kljub dežju in mrazu veliko surferjev na valovih. Do tja nas je vodila pot, katera je bila na enem odseku precej strma, ovinkasta ter z kar velikim prepadom na eni strani. Peljali smo se tudi mimo znamenitega YMCA. V zalivu smo se nato ustavili relativno precej casa saj je bilo zelo zanimivo gledati visoke valove ter surferje, ki so počeli razne vragolije na njih. Glede na deževno vreme smo imeli danes večinoma vožnjo s kombijem po mestu ter si na tak način ogledovali znamenitosti. Tako smo si ogledali tudi cesto z najbolj zavitimi ovinki kar smo jo kadarkoli videli ter na tem mestu se je mimo nas zapeljal tudi znameniti tramvaj, ki je eden od zaščitnih znakov San Francisca. Pred to ulico se dela kar velika kolona, saj je tu veliko turistov in promet se tu zelo opočasni zaradi ostrih in ozkih ovinkov. Tu smo se vozili tudi po zaenkrat najstrmejši cesti(vsaj mi česa takega še nismo doživeli), saj je bila strmina primerljiva z kakim vlakcem smrti v zabaviščnih parkih. Dan je minil dokaj hitro, saj skoraj brez da bi se zavedali je bil tu že večer ter odpravil smo se proti hotelu.

Naj še omenimo, da so ljudje tu zelo prijazni ter strpni do turistov, še posebej na cestah, saj se na nekaterih mestih turisti kar ustavijo z vozilom na cesti, skočijo ven iz avta ter na hitro slikajo znamenitost oz. razgled. Na splošno so ljudje tu zelo prijazni, tako da vsaj po naših današnjih izkušnjah lahko potrdimo kar pravi Scott McKenzie v svoji pesmi - "If you're going to San Francisco, you're gonna meet some gentle people there".