Po včerajšnjem deževnem dnevu, smo se danes prebudili v lepo sončno jutro. To je bil zelo dober obet za današnji dan, saj smo načrtovali izlet v zabaviščni park Six Flags: Magic mountain. Opravili smo standardno jutrajno rutino(umivanje, zajtrk) ter se odpravili, vendar še preden smo štartali je prišlo do razočaranja, saj je na ulici pred hostlom potekal maraton, zaradi katerega je bila cesta zaprta in tako tudi naša možnost za zapustitev hostla. Sedaj nam je postalo jasno, da list obešen na naših vratih ni bil pomota temveč opozorilo. Sprijaznili smo se s tem, da bomo na odhod morali počakati še nekaj časa, da se zaključi prireditev. Nekaj prostega časa je vsak izkoristil po svoje, nekaj pa smo izkoristili za urejanje slik ter videov iz prejšnjih dni.

Končno je napočil čas za odhod. Polni pozitivnih pričakovanj, ter upanja po stabilnem, lepem vremenu smo odšli naproti približno 30 minut oddaljenemu zabaviščnem parku, ki po informacijah katerih smo dobili od tamkajšnjih zaposlenih, slovi po največjem številu vlakcev smrti v ZDA. Za občutek lahko park primerjamo z italijanskim Gardalandom, ampak celotno gledano je ta malenkost manjši vendar ima veliko več vlakcev smrti. Takoj po prihodu v park smo stekli proti nam najzanimivejši atrakciji. To je bil vlakec smrti ( z imenom X2 )kateri je imel tirnico na sredini ter po dva in dva sedeža na strani, ki sta se vrtela okoli svoje osi, tako da je vožnja nekaj časa potekala v normalni smeri nekaj časa pa nekako vzvratno. Za dodatno popestritev sta poskrbela še dva izbruha ognja med vožnjo. Polni adrenalina smo skoraj tekli od enga vlakca do drugega. Na našo srečo vreme in temparature idealne za take zabaviščne parke zadnje dni niso bile ravno prijazne in tako so bile vrste relativno kratke. Po parku je prav tako veliko restavracij katere imajo kot se za restavracije na takih mestih »spodobi« dokaj visoke cene. Na vsakem koraku parka je možnost iger na katerih je možnost dobiti nagrade(razne pliše, žoge, zastave NBA klubov ipd.). Seveda smo se teh iger tudi mi udeležili in bili pri tem kar uspešni. Po preizkusu vseh vlakcev smrti smo prišli do zaključka, da najboljša vlakca sta bila tista, ki sta bla narejena na star način, torej na leseni konstrukciji. Zelo smo bili navdušeni nad vlakcem ki je bil na mogočni beli leseni konstrukciji in bi lahko z lahkoto rekli, da je prav »old school« stil.

Do zaprtja parka smo uspeli preizkusiti vse vlakce in se navdušeni odpravili proti Griffith observatoriju. Griffith se je ukvarjal z rudarjenjem in nepremičninskimi posli. Na ta način je pridobil veliko premoženje ter se odločil, da bo svojemu rodnemu mestu nekaj povrnil in je zato zgradil observatorij, kjer je danes muzej o nastanku vesolja, samem vesolju in našem osončju. Iz bližine observatorija je prekrasen razgled na celoten Los Angeles v nočnih luči. Na ta način smo zaključili prekrasen dan, za katerega lahko rečemo, da je prvi sončen dan na našem potovanju.